Vasara dvelkiantys špinatų blyneliai
Apie Marijampolės profesinio rengimo centro virėjo profesijos mokinę Samantą Blažytę ir jos įdarytus pievagrybius jau rašėme. Kūrybinga mergina šį kartą dalijasi gaiviu, pavasario žaluma viliojančiu velykiniu jausmu. Jis ir padiktavo špinatinių blynelių idėją! Špinatai padaro savo gerą darbą, nudažydami tešlą sodria žalia spalva ir praturtindami ją visokiais vitaminais. O koks įdaras!
Nežinau, kaip jūs, bet aš skubu pirkti špinatų, varškės ir kriaušių. Bandysiu!

Lietiniams reikės:
- 50 g špinatų,
- 2 kiaušinių,
- 250 ml pieno,
- 130 g kvietinių miltų,
- 20 g cukraus ir žiupsnelio druskos,
- 40 g rapsų ar saulėgrąžų aliejaus.
- Įdarui reikės:
- 250 g varškės, 30 g cukraus ir 1 kiaušinio į ją,
- 3 vidutinio dydžio kriaušių,
- 20 g sviesto ir 30 g cukraus (kriaušėms karamelizuoti).
Gaminame:
Trintuvu sutrinkime špinatus su pienu iki vientisos masės. Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakime ir supilkime į špinatų masę, suberkime persijotus miltus ir gerai išmaišykime. Supilkime aliejų ir dar kartą išmaišykime. Tešlą palikime pastovėti apie 15 min. Kepkime įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Įdarui skirtą varškę sutrinkime su cukrumi ir išplaktu kiaušiniu. Kriaušes nulupkime ir supjaustykime kubeliais. Keptuvėje išlydykime sviestą su cukrumi ir sudėkime kriaušes. Kaitinkime, kol kriaušės taps tamsiai auksinės spalvos.
Ant iškepto lietinio blyno dėkime varškės įdarą ir karamelizuotas kriaušes.
Sulankstykime blynelius taip, kaip mums gražu. Tada dėkime į kepimo formą ir 10–12 minučių kepkime orkaitėje 190 °C.
Patiekime su klevų sirupu, smulkintais riešutais ar uogomis.
Skanių atradimų Jūsų virtuvėje!
Komentarai nepriimami.